Tre musketerer på tur…

Klaus, Peter og Jesper landede den 27. september og var bare så klar til laks…

Alt var klart, fisekort var købt online og de have været forbi Freds Custom tackle og fyldt fisketasken med grej og sågar også fået en hurtig burger på vejen. De landede ved 16 tiden og fiskegrejet – ny indkøbt blev rigget til og vi kunne lige nå en smuttur op til hulet ved den store sten. Det gik ganske godt – der blev mærket fisk og appetitten blev bare endnu større.

fiskerejser efter Laks, ørred og stør Fiskeeventyr der vades over floden

 

Op ad bakke

Det er desværre op ad bakke med fiskeriet. Chilliwack og Vedder river har historisk aldrig været så lavvandet.  Der er alt for lidt vand til at laksene kan og vil trække op fra Fraser river. Vandet er krystalklart og vandtrykket er lavt. Det giver meget vanskelige forhold.

Fiskene er ikke spisende og skal tirres på huginstinkt og det plejer vi at gøre i meget mindre klart vand og med et meget højere vandtryk, så vores agn kan blive præsenteret for laksene hurtigt og overraskende. Det er næsten umuligt nu. De når at se agnen i god tid og de flytter sig bare – de er jo ikke interesseret i at spise.

Bevares, der bliver da taget fisk – det er pinks, som dem plejer der at være tusinder af – dem er der også få af og de er fredet, så de skal alle ud igen. Det er i dag også blevet til Kongelaks til Jesper – To stk og den ene på 9-10 kilo og en enkelt sølvlaks til Klaus. Jesper kan nu bryste sig af Mr. King titlen.

 

Den regn prognoserne spåede os udeblev og vi har brug for 3-4 dages regn før det virkelig ændrer på vilkåreene og fiskeriet.

Hvad gør vi så når der er tre dage tilbage inden gutterne tørner hjemover?
Ja, vi har sammen fundet nye spots – de er også svære at fiske, men giver da lidt og der skal arbejdes for det. Vi går nu all in og skifter ud i grejet og prøver med floucarbon i meget tynd størrelse som nederste del af tacklet og vi lader blyet være frit og svævende. Vi går ned i krogstørrelse 4-6. vi eksperimenterer med uld varianter og er nu nået til grøn og violet.

…ja, alt bliver prøvet for at få kongelaksene til at hugge.

Ellers er her gudesmukt og dejligt vejr – vi har fire dage foran os med høj solskin. Humøret fejler ikke noget og vi har holdt føsda for Klaus, men desværre uden den bedste af alle gaver – en kongelaks. Det må så komme på efterbevilling!

Morgendagen må vise om det hjælper når vi tager op til “runnet”.

Se video på Facebook

Translate »