Så er der hul igennem til de store kongelaks

Claus, Jesper og Peter har kæmpet mod solskin, lavvandstand, krystalklart vand hver dag og nu giver det pote.

De to sidste dage af herreturen har været magiske. Vi fik hul på bylden og nu kan vi læse vandet på en helt anden måde og fiskenes adfærd. Endnu engang overrasker Chilliwack river med et helt anderledes fiskeri end vi plejer. Der er kun et at gøre og det er at prøve at forstå de nye forhold og konstant justere på, hvor der fiskes og hvad der fiskes med.

Vi har fundet et spot, der kan det hele – ihvertfald  lige nu. Der er hvidt vand og kraftig strøm, huller bag sten ved kanten, et bagstykke med god strøm og store sten i midten, hvor fiskene lige står og sunder sig. De 150 meter har det hele og fiskeriet forandrer sig hele tiden. Så er det bagstykket der giver fisk, så er det hullet i kanten, så er det den kraftige strøm… Alle mærker og fanger fisk og mister rigtig meget grej på fisk der springer snøren – spørg bare Claus.

Fiskerejse---Jesper-med-kongelaksfiskerejser efter Laks, ørred og stør img 20171004 162402

Torsdag – var en magisk dag med masser af store kongelaks, der både kom på land og sprang de skrøbelige liner. Og så er der altså også mange rigtig flotte Pink laks i overstørrelse.  Det er også blevet til fine Jacks, som er mindre ikke kønsmodne kongelaks. De er smukke og hugger villigt.

Så blev det fredag og sidste dag for drengene – der var lovet regn fra kl. 11 og det holdt. Vores spot var bare helt anderledes end torsdag – her var det hullet ved kanten der gav fisk, men fredag var det komplet dødt. Ihærdigt gik de igang med fiskeriet og Peter, der sådan går og prøver lidt af i kanten af os andre havde husket, at det hvide vand altid giver fisk, hvis du står der på det rigtige tidspunkt. Det gjorde Peter så, først tager en meget stor kongelaks hans agn og retter hans krog ud. Der bindes nyt grej på og bum en rigtig stor kongelaks hugger og kører 75 meter op gennem det hvide vand og fossen – Peter kan slet ikke huske, at han bare fulgte med over stok og sten. Da han endelig kommer op til fisken vender den rundt og suser 100 meter nedad igen – og Peter halsende efter. Sjælden har jeg set en mere sammenbidt og fokuseret fisker.

fiskerejser efter Laks, ørred og stør img 0453Laksen ender helt nede i bunden af vores spot, hvor der er roligt vand og den ikke kan bruge alle sine kræfter. Forsigtigt styrer Peter den ind til Claus, der står klar med nettet. Puha, der var adrenalin i luften. Fisken målte 112 cm og 62 i omkreds. Det giver en vægt på 16, 1 kilo. Der blev taget de vigtige fotos og laksen genudsat og Peter ryster stadig…, men nu er han Mr. King.

Det var turens sidste dag og Claus, Peter og Jesper sluttede af med maner og regnvejr.

Jeg takker for 10 dejlige dage med fiskeri hver dag, god mad, hygge i huset og godt kammeratskab – det er en ommer på den fede måde.

fiskerejser efter Laks, ørred og stør img 0460

 

 

Translate »