Alene tid med sølvlaks, Chum og arbejde

Det blev lidt tomt i hytten da Henrik og Jonas tog hjem – nu er der ingen til at minde Henrik om at han IKKE fangede den største i år.

I familien Nymanns konkurrence blev det Jonas med en Kongelaks på godt 12 kilo og undertegnede med en Stør på 220 cm. Benny fra Skive fik selvfølgelig den største i konkurrencen mellem skibonitterne – mener den var 13,5 kilo og så grim, at han ikke vil vise billeder af den, men størst det er den. Forøvrigt fik Benny også den fineste sølvlaks på godt 4 kilo.

Den allerstørste er altså uden konkurrence Peters 112 cm dynamit på 16-20 kilo alt efter udregningsmetode (vi havde ingen vægt)

Fiskerejse - Chilliwack - Peter-med-største-kongelaks-2017 - Alene tid med sølvlaks

Alene tid til Sølvlaks ved floden og computeren

Jeg fisker lidt hver dag og det er et forrygende fiskeri. Floden svulmer og falder i takt med regnen og der trækker masser af friske fisk op. Fangststederne forandrer sig i løbet af dagen og mellem dagene – floden er lynhurtig til at klare op og vandstanden kan falde 15-20 cm på en dag. Der er selvfølgelig altid særlige steder, hvor du altid kan fange fisk stort set uanset forholdene.

Det har været dage med grumset vand og fiskeri helt inde i kanten, til klart vand og fiskene skal findes i floden.

Det er blevet til ganske mange fisk lige nedenfor huset. Der er et særligt spot, hvor fiskene trækker og stopper op når det er højvande. Det gav lige en kongelaks og en sølvlaks på 10 minutter søndag morgen.

 

Alene tid med sølvlaks

Så det blev så til endnu mere fiskeri søndag, selvom jeg ikke gider stå så tæt på de velbesøgte gode spots. Nå, men jeg kørte op til Tamihi rapids igen og alle de kendte spots var optaget, så jeg gik en lille tur langs floden. Tænkte, at laksene jo alle skal op forbi og hvad ville være den nemmeste og logiske måde for laksene under de hårde betingelser. Jeg faldt over et spot mellem 2 sten i kanten. Der var lige plads til lidt ro inden de skulle videre op. Ganske rigtigt – på tre meter og en meter fra kanten fik jeg på 4 timer: 11 sølvlaks, 7 Chum, 2 kongelaks og 1 jack. Det er ret vildt og ja, det lyder lidt blæret at finde sådan et spot – det er held! Dagen efter var der ikke en fisk!

 

Alene tid med sølvlaks

Hver dag har givet de fisk jeg ville have. I dag fik jeg kongespottet i toppen af Tamihi (ham der stod der brækkede stangen og vinkede til mig). 3 timers fiskeri 6 sølvlaks og 14 chum og alle i flot form. Det var helt friske chum og hunnerne er bare flotte stærke fisk. Har desværre ingen billeder – der er jo kun ham selv og fiskene sættes ud.

Er der nogen minusser ved det her fiskeri – JA, min højre arm, skulder og ryg er smadret!!!

Kan jeg blive træt af det – NEJ ALDRIG!

Mere information

Følg vores Youtube kanal

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Tilmelding til nyhedsmails

Fiskerapport fra Chilliwack

Lang’s Fishing Adventures

Waterman travel – Saltvands fiskerejser


Nyttige links

Afiskeri – følg de danske åer med

Hdcamp fiskerejser – her kan du betale din fiskerejse

Netnatur fiskeri – artikler om fiskeri

Netnatur marked med fiske- og jagtrejser

Fangstgaranti – viden om fiskeri

Geoff Anderson – det bedste fisketøj

Bliv naturligvis – naturoplevelser i børnehøjde

Translate »