Det er rejsedag for Henrik, Claus og Jonas, men vi har aftalt morgenmad klokken 6.00 og så et hurtigt ”på gensyn knus” inden Michael, Mikkel, Lasse og Jesper drog af sted for at fange sølvlaks. Der var lavet rogn klumper af både Chum og Sølvlakse rogn og specialfluer fra Lasse og Bendt – vi var klar.

Morgenen starter med den smukkeste himmel på vej til fiskevandet, som vi havde spottet var godt for sølvlaks. Da vi nærmer os kan vi godt se, at der er andre fiskere,der har fået færden af, hvor sølvlaksene står lige nu. Med det klare vand og lave vandstand trækker de kun om natten og de trykker sig i skyggen, under træer og i pools når dagen kommer, så der skal fiskes ved morgengry og ved skumring.Morgenstund har guld i mundDe første 12 fiskere er allerede på vej over floden i det første svage morgenlys – øv, tænker vi, men vi følger efter. På vej kommer vi forbi de første fiskere, der allerede har landet 2 flotte sølvlaks – det lover godt. Vi fortsætter over stok og sten og når næsten frem til vores udpegede spot, men det er allerede taget af tre fiskere og der er ikke plads til flere. Nu er vi gået så langt, så vi finder alligevel vores eget spot og sætter rogn på krogen for at prøve om der er sølvlaks. Det var der ikke, men hovsa baduski der var vildt mange kongelaks i strømmen og bag et par store sten.

Det blev til en helt fantastisk formiddag og middag, hvor vi glemte alt om sølvlaks og i stedet faldt i kongelakse gryden. Det blev til godt 30 kongelaks og et par velvoksne Chum på land – og masser af brudte liner. Som altid bliver de største jo derude. Alle mand fik fisk og det var et fuldtids job at nette fisk for hinanden. Fantastisk spot og vi havde det helt for os selv.Michael har kongelaks på

Kongelaksene er ellers ved at klinge ud og der skulle kun være meget farvede og slidte fisk tilbage i floden, men sådan er det ikke i år. Der var stadigvæk helt friske fisk og den største del er kun let farvede fisk og kun få helt grimme eksemplarer, som står på det lave bagvand og venter på deres skæbne.
Vi besluttede os for at tage pæne fisk med hjem til husets ejere og til vores faste burger pusher Kev. Det blev til 5 fisk som Lasse og Mikkel slæbte over floden. De var alle renset (tak til Lasse) og klar til levering.
Berndt har kongelaks på Berta i ChilliwackKev blev noget overrasket over 2 store kongelaks og en enkelt Chum, da vi rundede hans Burger joint ved “on the way” shoppen. Der blev lavet plads i fryseren og vi fik burgere, hotdogs og pomfritter som sædvanlig. Og Kev er bare den mest ubeskedne og gavelystne mand jeg har mødt, så vi fik masser af gratis vand, en fiskekniv og et par slikposer til vejen hjem.

Der er et leben omkring Kev’s burger joint og også i dag. Først faldt vi i snak med en fisker, der gav os fif om hvor og hvordan vi skulle fange sølvlaks. Han anvendte Hot pink gummi regnorm fisket ind under træer og stammer ved kanten – det skal da prøves!
Så faldt vi i snak med en ældre Harley Davidson kører, som kom på hendes Softtail fra 1970 – Bendt fik lov til at sidde på den.
Bendt på Harley DavidsonSå kom der cyklende en mand på en hjemmebygget træcykel – vild model og fantastisk lavet. Alt sammen inden for en times tid udenfor Kev’s burger joint – det er bare så fedt og opleve.
Harley kører og træcykel bygger og kørerDagen går på held med sind og krop fyldt helt op af oplevelser og Kev’s burgere, dejligt at kroppen er godt mørbanket efter en enestående fiskedag. Vi må bare konstatere, at der er masser af kongelaks og sølvlaks i Chilliwack.

Lørdag bliver en købe ind dag og vi vil følge floden og se flere smukke steder vi kan fiske i næste uge.

Søndag bliver store Stør dag, hvor Michael, Bendt, Mikkel og Lasse skal på Fraser sammen med Lang. De har sat sig op efter rekord Stør på over 12 fod. Ja, med fiskeri ved man aldrig hvad dagen bringer.

 

Translate »