Google

Fiskestængerne er klar

En dyr dag er i vente og inspektion af de kendte fiskesteder – er der nu fisk

Første fiskedag startede med, at jeg måtte ud med tegnebogen og købe nyt udstyr (mistede og knækkede det hele sidste år). Så lettere euforisk troppede jeg op kl. 8.00 hos Freds Custom tackle og kom derfra med en 13,2 fods Loop fluestang #8 (spey) med et Sage hjul, superDRI running line, Skagit 24.5 line og Heavy sink tip.

GUD HVOR DET VIRKER!

Malthe og Gert I kan godt glæde jer til at prøve den – det er bare godt.

Det blev også til nye støvler til mine vaders, så jeg er fri for at vade ud i mine bare ben og sportssko. Og et fangstnet.

Ja, og så blev det også til et helt nyt sæt “skrubbe” grej (jeg mistede jo det hele sidste år som en rigtig dummepeter, jeg helst ikke vil tale om) Nå, men det nye grej blev: Shimano Technium 10,6 fod (ekstremt fintfølende og kan mærke alle nøk og bevægelser – virkelig) og et klassehjul: Daiwa Luna (ville ellers have haft et Shimano Calcutta, men blev overbevist om Daiwa Luna). Et fantastisk hjul i sær under pres. Når jeg fighter laksen reagerer hjulet med et sejt blødt pres – er svært at forklare, men det virker.

Så var klokken ved at være 10 og jeg tog ned til det øverste af Vedder river. Her var masser af plads til fluefolket – jeg kiggede bare. Der blev taget sølv laks, helt friske kongelaks og en del store pinks. Her skal jeg ned med fluestangen en af dagene.

Tilbage til huset og rigge flue udstyret til og ned på stykket nedenfor huset – skulle da lige prøve. Forbavsende let fik jeg tag på kastene og grejet svinger bare sammen. Helt uden forventning af nogen art fik jeg 2 pinks i super form.

Ind igen og op til klækkeriet for at se, hvor mange fisk vi kan regne med og hvilken arts sammensætning der er lige nu. Der var masser af pæne sølvlaks og få kongelaks i normal størrelse. De har endnu ikke åbnet de store kanaler, hvor de lukker fiskene ind. Så der meget mere i vente. Så ned på et af favoritspottene ved “runnet”. Meget lidt vand og næsten ingen mennesker, men jeg så da en del fisk komme op over den øverste nakke – DEM FISKER JEG MED FLUE I MORGEN TIDLIG.

Nåede lige et stop ved de øverste pools ved Allison og fik 2 kongelaks på omkring 8 kilo på “skrubbe” grejet – nænsomt sat ud igen.

Floden er krystalklar og bare lækker. Både grej og fiskevandet er i top, så morgendagen bliver underfuld.

Aftensmaden er jordbær og blåbær med fløde og mælk og en bette rom til…

Translate »